Katter och akvarium tillsammans

Fiskar Husdjur Katter

Det är inte alls en omöjlighet att skaffa sig ett akvarium om man har katter. Det är inte alltid det enklaste men det finns saker som man bör tänka på då dessa två djur finns inom samma fyra väggar. Det gäller att ha uppsikt och lära katten de regler som gäller för ditt akvarium.

Självklart så blir det intressant med fiskar som rör sig i ett akvarium för katten. Men man får se till att lägga ett kraftigt täckglas på akvariets ovansida som skydda fiskarna från kattens tassar och klor. För dig som funderar på att skaffa dig ett akvarium kan ta en titt hos fiskfoder.se för att skapa sig en bild om hur det är att ha ett akvarium. För att kontakta Fiskfoder så finns både mobilnummer och e-post om du har några frågor angående akvarier. Inga frågor är för dumma för att ställas. Och frågar man inte så får man inget veta.

Det kan finnas en risk för att kattens jaktlust blir stor då fiskarna simmar omkring i akvariet. Det gäller att man vänjer katten med det nya som kommit. Alla katter har olika beteenden men det går att lära katten vilka regler som gäller vid ett akvarium. En vattenspruta kan vara till stor hjälp då katten börjar vara för närgången av dina fiskar. Vissa katter lär sig vilka regler som gäller fortare än andra. En äldre katt kanske man får arbeta längre med innan den lär sig vad den får och inte får göra.